© 2022 Flik-Flak Sportclub
Gezond Den Bosch logo
MENU
© 2022 Flik-Flak Sportclub
Het is vandaag:

Agenda

Activiteiten kalender
Het is vandaag:
Activiteiten kalender
Het is vandaag:
‘Geef kleur door’ voor een gezonde voedingsomgeving

‘Geef kleur door’ voor een gezonde voedingsomgeving

April 29, 2021
door: de Maag Lever Darm Stichting

De VN heeft 2021 uitgeroepen tot International Year of Fruit and Vegetables, een jaar waarin wereldwijd extra aandacht is voor het belang van gezonde, duurzame voeding voor iedereen. Op Wereldgezondheidsdag, trapten het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en Food Cabinet in het kader van dit VN-jaar de campagne ‘Geef kleur door’ af. De Maag Lever Darm Stichting steunt deze campagne.

Terwijl Nederland in de absolute top staat als het aankomt op het produceren en verhandelen van groenten en fruit, bungelen we in Europa ergens onderaan als het aankomt op de consumptie ervan. Ruim 80% van de Nederlanders eet namelijk niet genoeg groenten en fruit. Veel Nederlanders zouden hier graag iets aan willen doen, maar slagen er niet in.

Onderzoek heeft uitgewezen dat onze voedingsomgeving een belangrijke rol kan spelen in het maken van gezonde keuzes. Daarom grijpen NAGF en Food Cabinet dit Internationaal VN-jaar van Groenten en Fruit aan om Nederlanders te helpen gezonder te eten én om bedrijven en instellingen aan te sporen om de voedingsomgeving meer kleur te geven met groenten en fruit.

Van school- en sportkantines tot bedrijfsrestaurants en ziekenhuizen – de initiatiefnemers willen in de publieke ruimte meer aanbod van groenten en fruit in plaats van de welbekende automaten vol met zoete, zoute en vette producten. Bernique Tool, directeur van de Maag Lever Darm Stichting: “Wij ondersteunen deze campagne, want groente en fruit leveren veel vezels die bijdragen aan een gezonde spijsvertering.”  

Gezonde voeding speelt bovendien een belangrijke rol in de preventie van ziektes. “Wat we geleerd hebben van COVID-19 is hoe belangrijk gezond leven is. En daar hoort ook goed en gezond eten bij. In het ziekenhuis zien we veel mensen met overgewicht en suikerziekte. Genoeg groente en fruit eten is daarom zo belangrijk. Uiteindelijk kun je daarmee voorkomen dat je ernstig ziek wordt. En die Covidkilo’s moeten er ook weer af,” aldus Diederik Gommers, sinds de uitbraak van het coronavirus de bekendste intensivist van Nederland en ambassadeur van de campagne.

Kijk voor mee informatie op geefkleurdoor.nl.

Terug naar Homepage
Wil je ook graag jouw nieuwsartikel hier zien?
Neem dan contact met ons op door hier te klikken!