© 2021 Flik-Flak Sportclub
MENU
© 2021 Flik-Flak Sportclub
Het is vandaag:

Agenda

Activiteiten kalender
Het is vandaag:
Activiteiten kalender
Het is vandaag:
Met voeding buikklachten verminderen: het kan!

Met voeding buikklachten verminderen: het kan!

May 27, 2021

Veel mensen hebben last van buikklachten. Ze liggen wakker met buikpijn, schamen zich voor hun winderigheid of opgeblazen buik en hebben een vervelende stoelgang. De één kan vrijwel niet naar het toilet, de ander weer veel te vaak. Maar wist je dat voeding een grote rol speelt in de ontwikkeling van buikklachten?

En dat je met de juiste voeding jouw buikklachten kunt verminderen en weer prettig naar de WC kunt gaan? Daar zetten Lisanne en Maartje van pdsdietist.nl zich voor in!

Zo’n 70% van de mensen met het prikkelbare darm syndroom geeft aan dat voeding van invloed is op hun klachten, maar ze krijgen vaak zelf de vinger niet op de juiste plek gelegd. Want waarom reageer jij de ene keer op zoete aardappel en de andere keer op bloemkool?

Lisanne Bosch en Maartje Boot geven je aanwijzingen waarmee je aan de slag kunt gaan om de klachten te verminderen. Ze zijn namelijk gespecialiseerd in voeding bij buikklachten, het prikkelbare darm syndroom (PDS) en intoleranties. Ze zetten zich vanaf 2015 in om mensen met voeding meer controle te geven over hun klachtenpatroon, met als voornaamste wens om voeding voor iedereen iets te maken om naar uit te kijken.

Naast dat ze de spreekuren met veel liefde en plezier draaien, geven Lisanne en Maartje ook regelmatig webinars en zetten ze zich via social media in om voeding bij buikklachten meer bekendheid te geven. Je kunt ze volgen op Facebook via www.facebook.nl/pdsdietist of op Instagram via www.instagram.com/pdsdietist.nl. De spreekuren vinden momenteel veel online plaats, via videobellen. Zo past het bij vrijwel iedereen makkelijk in de agenda. Daarnaast zijn de diëtisten ook regelmatig fysiek aanwezig op hun locatie in Den Bosch. Als gespecialiseerd PDS-diëtisten zien ze in de praktijk vooral mensen die op advies van de arts of op eigen initiatief willen starten met het verminderen van hun buikklachten.

Tijdens het eerste gesprek wordt stilgestaan bij de medische achtergrond, voedingsgewoonten en leefstijl van de persoon die tegenover ze zit. In de praktijk zien Lisanne en Maartje vaak dat een paar simpele aanpassingen in het voedingspatroon al voldoende kunnen zijn om klachten drastisch te verminderen. Werkt dit onvoldoende? Dan werken ze bijvoorbeeld met het fodmap-arm dieet of passen ze als gespecialiseerd PDS-diëtisten graag de door hun zelf bedachte “fodmap-light” methode toe. Hierbij wordt de hoeveelheid moeilijk verteerbare zetmelen in de voeding verminderd, om ze vervolgens weer toe te voegen en te kijken waar de klachten vandaan komen.

Mocht je graag aan de slag willen met het verminderen van buikklachten met de juiste voeding? Dan ben je van harte welkom! Samen met de gespecialiseerde diëtist ga je werken aan een basisvoeding die voor jouw lijf prettig is en uitvinden welke producten jouw buik triggeren, zodat je weer meer controle krijgt over jouw buikklachten. Zonder verboden producten weer lekker genieten van voeding!

Je kunt contact met de diëtisten opnemen door te appen of bellen naar 06 - 219 19 013 of een mailtje te sturen naar info@pdsdietist.nl. Wie weet tot snel! Lisanne Bosch en Maartje Boot.

Terug naar Homepage
Wil je ook graag jouw nieuwsartikel hier zien?
Neem dan contact met ons op door hier te klikken!