© 2021 Flik-Flak Sportclub
MENU
© 2021 Flik-Flak Sportclub
Het is vandaag:

Agenda

Activiteiten kalender
Het is vandaag:
Activiteiten kalender
Het is vandaag:
Mindful eten: zo doe je dat

Mindful eten: zo doe je dat

July 8, 2021
i.s.m. de Consumentbond

Het positieve effect van mindfulness op eetgedrag is in veel wetenschappelijke studies aangetoond. Aandacht is alles. Kijk niet alleen naar wát je eet, maar ook naar hóe je eet. Je kunt daarbij op de volgende punten letten…

Even snel lunchen terwijl je doorwerkt. En met je bord op schoot naar een leuke film kijken. Zulke gewoontes sluipen er gemakkelijk in. Maar afleiding tijdens het eten is slecht voor je verzadigingsgevoel.

Het positieve effect van mindfulness op eetgedrag is in veel wetenschappelijke studies aangetoond. Aandacht is alles. Kijk niet alleen naar wát je eet, maar ook naar hóe je eet. Je kunt daarbij op de volgende punten letten.

Lees het volledige artikel hier.

Een paar tips uit dit artikel:

Tip 1: Eet met aandacht

Als je eet met aandacht, eet je langzamer. Zo merk je eerder wanneer je verzadigd bent door het fysieke gevoel van een volle maag en eet je minder. En daar heeft je verzadigingssysteem baat bij, Het duurt ongeveer 20 minuten voordat je verzadigingssysteem signalen geeft dat je vol zit.

Tip 2: kauw goed op je eten

Goed kauwen is belangrijk. En niet alleen omdat je eten dan makkelijker door kunt slikken. Ook voor de lijn heeft het voordelen. Hoe langer je kauwt, hoe beter.

Tip 3: eet met regelmaat

Eet op vaste momenten. Zo leert je lichaam wanneer het tijd is om te eten. En word je niet overvallen door honger als je iets lekkers ziet of ruikt.

Terug naar Homepage
Wil je ook graag jouw nieuwsartikel hier zien?
Neem dan contact met ons op door hier te klikken!