© 2021 Flik-Flak Sportclub
MENU
© 2021 Flik-Flak Sportclub
Het is vandaag:

Agenda

Activiteiten kalender
Het is vandaag:
Activiteiten kalender
Het is vandaag:
Slachtoffer van een brain-Implant?

Slachtoffer van een brain-Implant?

June 3, 2021

Er zijn steeds snellere manieren om je trauma weg te poetsen. Maar helpt het ook echt, of je wordt zonder het te beseffen bedonderd waar je bij staat?

Je zal het niet geloven. Je komt bij de therapie en in een uurtje is het trauma helemaal opgelost. Nou, dat is toch fantastisch. Ik ben ervan af, jubel de jubel... maar wat hebben ze nu echt gedaan?

Heel simpel, ze hebben een opdracht in je brein geplaatst die ervoor zorgt dat je het trauma ontkent. Als ik er niet aan kan denken, dan is het er niet. Of toch wel? Het is als het verborgen zetten van een computerprogramma. Dan werkt als een virus door alles heen maar je ziet het niet. Beetje spooky nog?

Ik zal je wat voorbeelden geven uit de praktijk.

  1. Cliënte komt met verhaal dat ze een jaar geleden EMDR heeft gedaan. Ze was helemaal overstuur toen, want ze dacht nooit meer beter te worden. De EMDR had er als opdracht in gezet:”ik word beter”. Paniek over. Dat is alvast snel te bewijzen. Maar, een jaar later uiteraard nog niet beter. Nee toch zei ik. Dit is logisch. “Ik word beter” betekent voor je brein: Ik word, maar ben het dus nooit. Ooops... met mijn nieuwe techniek haal ik die onzin opdracht er dus uit. Want zo blijf je ziek. En de paniek die komt vanzelf keihard terug als ik het niet oplos want je blijft maar hangen in dat zinnetje.
  2. Een jongeman van 22 komt in de praktijk. Hij kon zich de EMDR niet herinneren van toen hij 8 jaar was. Maar ik vermoedde al snel, EMDR of hypnose (wat feitelijk hetzelfde is maar de techniek is anders). Hij zei namelijk steeds: “het is niet echt” en daar dan de wereld achter of iets anders... het viel me al snel op... die herhaalt steeds “het is niet echt”. Enfin, na een kleine omzwerving kwam de EMDR er toch uit. Wat was er gebeurt? Hij kon niet slapen want had een film gezien over spoken en nu dacht hij steeds dat er spoken op zijn slaapkamer zaten. Dus dat werd van kwaad tot erger en EMDR zou de oplossing geven. Dat deed ie ook. Want de opdracht was “het is niet echt”. Simpel en effectief. Maar je wilt niet weten hoe die jongeman er na jaren bij zat. Compleet in de war en de wereld is niet echt en niks is meer belangrijk, depressief en je kan het zelf wel invullen denk ik.
  3. Vrouw leed aan reuma aan haar handen. Ging alleen maar meer pijn doen. Ze had EMDR gedaan op het beeld dat haar vader haar had verkracht. Die handen waren uiteraard de reactie op de verkrachting die niet uitgezet is. Maar het beeld was weg. Ze zag alleen nog maar een betonnen muur. Nu dus aan de medicatie om de reuma te bestrijden. Zonde van alle leed.
  4. Vrouw doet een keer ayahuasca. Nou, een maand later lijdt ze aan vreselijke schreeuwende stemmen in haar hoofd. Vermoord die voor me, pak vergif etc... bij de ggz opname krijgt ze EMDR en daarbij moest ze zich voorstellen dat ze voor de trein was gesprongen. Nou, het effect laat zich raden. Ze ging daarna steeds opnieuw naar de trein en ze had er meteen gratis nog een paar zinnen bij. Loop naar de trein, spring voor trein etc... mooi toch..

De therapie werkt dus op twee manieren. 1. Ontkenning van het probleem. Volg het lampje maar. Dan is het zo over. 2. Het plaatsen van een brain implant. We plakken er gewoon een nieuwe opdracht in. Misschien heb je zelf ook al ervaren dat het evidence based ziektekosten systeem niet zo vlekkeloos is als ze doen voorkomen. Wij halen de opdrachten er weer uit. Niet door nieuwe hypnose technieken die staan bij ons gewoon als absoluut verboden. Maar door je hersenen er bewust van te maken dat het zinnetje niet klopt. Dan wist die het gegeven vanzelf.

Heb jij een probleem dat je niet opgelost krijgt. Dan heb je misschien ook wel een EMDR opdracht in je hoofd. Beter op tijd eruit halen dan ermee rond blijven lopen denk ik dan. Overigens, kan het best zijn dat een EMDR sessie geen problemen geeft. Maar volgens ons is het gewoon korte termijn denken. De praktijk loopt ermee vol en nu vragen we standaard heb je EMDR of hypnose of EFT gedaan? Dan halen we die technieken en opdrachten er graag eerst uit.

Terug naar Homepage
Wil je ook graag jouw nieuwsartikel hier zien?
Neem dan contact met ons op door hier te klikken!