© 2022 Flik-Flak Sportclub
Gezond Den Bosch logo
MENU
© 2022 Flik-Flak Sportclub
Het is vandaag:

Agenda

Activiteiten kalender
Het is vandaag:
Activiteiten kalender
Het is vandaag:
Stomakker

Stomakker

October 20, 2022
Voor kinderen met een stoma

In Nederland krijgen jaarlijks honderden kinderen om verschillende redenen een stoma. Een ingrijpende gebeurtenis en van grote invloed op het zelfbeeld en zelfvertrouwen van een kind. Kinderen kunnen somber of onzeker worden, zich schamen voor hun stoma en zichzelf sociaal gaan isoleren. Dit belemmert een gezonde ontwikkeling.

Om kinderen beter te informeren en te begeleiden is voor hen de “StoMakker” app ontwikkeld.

De app biedt informatie die past bij hun leeftijd en belevingswereld. Kinderen leren spelenderwijs omgaan met hun stoma en ze worden op een veilige manier in contact gebracht met lotgenootjes. Door ook de ouders goed te informeren, kunnen ze hun kinderen helpen de stoma te accepteren.

De app is ontwikkeld door het Amsterdam UMC, locatie AMC in samenwerking met de Stomavereniging, Stichting Stomaatje, Crohn & Colitis NL en de Maag Lever Darm Stichting. Op 7 september is de app vreugdevol gelanceerd. Dit gebeurde in gezelschap van kinderen, ouders en zorgverleners die hebben meegeholpen aan de ontwikkeling van de app. Binnenkort start het wetenschappelijk onderzoek “StoMakker” om de effecten van de app te meten.

De app StoMakker kan gedownload worden in de App-store of op Google Play via de link op de pagina van MLDS.

Terug naar Homepage
Wil je ook graag jouw nieuwsartikel hier zien?
Neem dan contact met ons op door hier te klikken!