© 2022 Flik-Flak Sportclub
Gezond Den Bosch logo
Activiteiten kalender
MENU
© 2022 Flik-Flak Sportclub

Lotgenoten groep

2/11/22
Voor familieleden en betrokkenen van mensen met psychische problemen en hier meer over willen weten en willen leren hoe met de situatie om te gaan.

In de groepscursus voor familieleden en betrokkenen staan eigen vragen en behoeften centraal. Een pasklare oplossing voor de problemen die het leven met iemand met een psychische aandoening met zich meebrengt, bestaat niet.Wel kunnen informatie, tips, oefeningen van vaardigheden en steun van anderen helpen meer grip op de situatie te krijgen en meer rust te ervaren.
Het doel van de cursus is voorkomen dat jij als familielid of direct betrokkene overbelast raakt door de zorg jouw naaste die lijdt aan een psychische aandoening.
Uitgaan van de eigen kracht van de familieleden en betrokkenen. Doel is om jouw vermogen te versterken om zelf richting te geven aan jouw leven, ook al zijn de omstandigheden moeilijk.

De trainer zorgt samen met de groep voor een goede en veilige sfeer die het mogelijk maakt om van elkaar te leren, nieuwe vaardigheden te oefenen en elkaar steun te bieden.

Thema’s die aan bod komen:

  • Ervaringen delen
  • Leren ontspannen
  • Grenzen aangeven
  • Omgaan met stress
  • Informatie over psychische aandoeningen
  • Denkpatronen doorbreken: een negatieve gedachte leren om te zetten in een positieve gedachte

Gratis, aanmelden via www.ypse.nl/preventie

No items found.
Activiteiten kalender