Programma Gezond Den Bosch

Tijd:
Locatie:

Rebalancing emotioneel lichaamswerk

Emotionele en fysieke gezondheid door Rebalancing emotioneel lichaamswerk


Al vanaf onze vroege jeugd leren we veel aan en vooral af. Emoties als woede, huilen, maar ook blije expressie zijn vaak ‘ongepast’, ervaren we gaandeweg. Het vastzetten van allerlei emoties leidt tot spierspanningen in je lichaam (waar je al dan niet last van hebt of je bewust van bent), en zorgt voor emotionele instabiliteit. Emotionele gezondheid betekent trouwens niet dat je geen fysieke of emotionele klachten hebt, nooit door moeilijke tijden gaat of geen emotionele problemen ondervindt. Het betekent wel dat je over voldoende zelfvertrouwen beschikt, je zelfbeeld positief is en je stress kunt hanteren. Zodat je het vermogen hebt om te herstellen van tegenslag en trauma.

Rebalancing laat je de koppeling ervaren tussen je lijf, emoties, gedachten, gevoelens en gedragingen. Het laat je voelen waar spanning zit, en helpt je om deze te bevrijden met behulp van oa je adem, aanraking en massage, beweging en je stem. Zo ontwikkel je stroming, ruimte en bewustzijn in je lijf en geest.

Op Gezond Den Bosch kun je komen ervaren wat Rebalancing voor je kan betekenen. Je krijgt een korte bodyreading en gaat (gekleed) op de massagetafel. Zachte pulsing, stretching en je ademhaling zullen je helpen om te ontspannen, te voelen en los te laten.


Mijn naam is Monique Blom, 51 jaar. Al meer dan 15 jaar heb ik een Rebalancing praktijk, genaamd Oersprong. Deze naam is ontstaan uit het besef dat je als je in je leven een of meerdere 'oersprongen', sprongen naar plekken diep in jezelf, nodig hebt om te groeien. Als mens doe je immers een heleboel ervaringen op in je leven. Van sommige groei je, van andere heb je last. Ze maken je kleiner, zwakker, strakker of harder dan je in werkelijkheid bent. Mijn missie is om de stroming terug te brengen in de gebieden waar je 'vast' zit. Of dat nu fysiek, emotioneel of geestelijk of spiritueel is.