Programma Gezond Den Bosch

Tijd:
Locatie:

Suikerklontjes-test

Weet jij waarin het meeste suiker zit? In soep of in frisdrank?

Doe daarom de suikerklontjes-test. Alle 5 goed geraden, dan verdien je de Gezond Den Bosch appel!!

Suiker zit in veel producten, ook in producten waar men het over het algemeen niet van verwacht. Met behulp van deze test krijgt u inzicht in hoeveel (verborgen) suikers veel gebruikte voedingsmiddelen bevatten. Natuurlijk is het voor iedereen belangrijk om niet te veel suiker binnen te krijgen, maar zeker ook voor bepaalde doelgroepen zoals personen met Diabetes Mellitus type 2. Juist door de voeding dusdanig aan te passen en meer inzicht te krijgen in het voedingspatroon is het mogelijk om medicatie af te bouwen of in sommige gevallen kan er zelfs gestopt worden met medicatie. Hier hebben wij als diëtistenpraktijk dan ook al vaak een bijdrage aan kunnen leveren.

Adviesbureau Voeding & Leefstijl is een zelfstandige Diëtistenpraktijk met diverse spreekuurlocaties in Den Bosch (Maaspoort, centrum en oost), Vlijmen, Nieuwkuijk en Drunen. We werken samen met het JBZ, de meeste huisartsenpraktijken in Den Bosch, Vlijmen, Nieuwkuijk en Drunen, verloskundigen, fysiotherapeuten, andere diëtistenpraktijken en overige zorgverleners.

Onze visie is, dat gezonde voeding & leefstijl de krachtigste instrumenten zijn die je voor je gezondheid kunt inzetten. Dankzij gezonde voeding & leefstijl wordt je sterker, krijg je meer energie, voel je je fitter, krijg je meer weerstand en als je wilt afvallen, gaat dit vaak vanzelf of zonder al te veel moeite. Als diëtisten kunnen wij je helpen met het optimaliseren van je voeding en leefstijl. Ieder mens is uniek, vandaar dat je bij ons een persoonlijk en deskundig voedings- en leefstijladvies op maat krijgt. Samen gaan we onderzoeken wat bij je past en wat haalbaar voor je is. Jij moet je er goed bij voelen. We geven je praktische tips, adviezen en recepten en we coachen je. We gaan daarbij voor een blijvende leefstijlverandering die je kunt volhouden.

Wij behandelen volwassenen en kinderen en iedereen is bij ons welkom met zijn of haar eigen vraag over voeding & leefstijl, bijvoorbeeld in relatie tot: overgewicht, ondergewicht, ondervoeding, diabetes, verhoogd cholesterol, verhoogde bloeddruk, COPD, darmproblematiek (bijvoorbeeld: Prikkelbare Darm Syndroom, diarree, obstipatie), kanker, vruchtbaarheidsproblemen, zwangerschap, kinderen, sport, etc. Er zit 3 uur dieetadvisering in de basisverzekering van de ziektekostenverzekering.

Vanaf 18 jaar is het eigen risico van toepassing. Indien u een verhoogd risico heeft op hart- en vaatziekten, bijvoorbeeld: diabetes, verhoogd cholesterol, verhoogde bloeddruk of COPD, dan gaat de dieetbehandeling vaak ook niet van het eigen risico.